Amed

Amed

Amed is een klein dorpje aan de noordoostelijke kust van Bali en is, volgens ons onterecht, minder populair dan Tulamben. Het ligt zo’n 10 km oostelijk van Tulamben en daardoor geografisch erg vergelijkbaar. Het heeft in tegenstelling tot Tulamben een zandstrand in plaats van keien. De meeste duiken worden gedaan vanaf een Jukung (lokale kleine boot) maar kan ook vanaf het strand benaderd worden. Hierdoor dus ook uitstekend geschikt voor snorkelen.

In 1997 was het rif in de ondiepe baai bij Amed (of beter: Jemeluk) heel gezond – vol met harde koralen, prachtige sponzen en waaiers. In 1998 werd Amed echter enorm aangetast door El Nino: alle koraal verbleekte over het gehele rif binnen de baai tot op een diepte van 10 – 12 m. Het rif herstelt langzaam, maar we kunnen niet voorspellen wanneer het weer zijn oude, volle glorie bereikt.

Direct buiten Jemeluk Bay zijn 2 duiksites, Amed Wall en Amed Reef, die beide als kust- of bootduiken kunnen worden gedaan.

Dankzij de gemakkelijke condities in Amed, is deze locatie geschikt voor zowel beginnende als ervaren duikers. Er zijn bijna nooit golven, waardoor men onbezorgd aan het oppervlak kan snorkelen of kan duiken. Duikers krijgen maar weinig of niet te kampen met stromingen, dus minder ervaren mensen zullen geen problemen hebben met hun drijfvermogen.

Reistijd vanaf Sanur: 2 uur

Design & Implementatie door Online ID
Facebook
YouTube
Instagram