Nusa Dua / Sanur

Nusa Dua / Sanur

Nusa Dua is een badplaats op het schiereiland Bukit Badung ten zuiden van Bali. Door een investering van de Wereldbank en de Balinese regering is er in 1973 een luxe badplaats gerealiseerd met vele grote en luxe hotels en resorts. Daarnaast staat Nusa Dua bekend als een populaire plek voor watersporters (zo kan je er jetskiën, flyboarden) maar ook voor onderwater liefhebbers is er genoeg te beleven in Nusa Dua.

In 2012 is er door het Nusa Dua Reef Foundation een onderwater cultureel park aangelegd op zo’n 500 meter van het Samuh strand. Het park (Badung Underwater Cultural Park) bestaat uit een collectie van 26 Balinese beelden zoals Rama, Shita en die Kecak dansers. Tevens fungeert de beeldentuin als kunstmatig koraalrif. Het cultureel park ligt op zo’n 11 meter diepte.

In vergelijking tot het naast gelegen Sanur is Nusa Dua bij uitstek een ideale locatie om te gaan duiken, niet alleen vanwege het cultureel park maar zeker ook vanwege het grote koraalrif (Tanjung Benoa rif) en de vele verschillende rifvissen zoals sweetlips, cuttle fish en roggen. Door het naast gelegen schildpaddenreservaat op Serangan eiland is er tevens een kans om schildpadden te spotten.

Diepte: 3 tot 18 meter
Zicht: 10 tot 15 meter
Stroming: Getijdenstroming
Type: Kust- en bootduik
Moeilijkheidsgraad: Beginner
Design & Implementatie door Online ID
Facebook
YouTube
Instagram