Snorkelen

Altijd al de onderwaterwereld van dichtbij willen ervaren, maar heb je geen zin om met zwaar duikmateriaal het water in te gaan? Dan is snorkelen echt iets voor jou!

Tijdens het snorkelen zwem of zweef je in het water en heb je je gezicht naar de zeebodem gericht om het prachtige zeeleven te kunnen zien. De snorkel zorgt ervoor dat je tussendoor kunt ademen. Snorkelen met vinnen wordt aanbevolen zodat je sneller in en onder water kunt bewegen. Eventueel kun je een wetsuit gebruiken voor drijfvermogen maar ook om jezelf niet te bezeren aan het koraal en niet te verbranden tijdens het drijven. Tevens nemen we lood- en loodgordels mee om het drijfvermogen van het wetsuit op te heffen zodat je vrij naar beneden kunt duiken. Tijdens het snorkelen kun je een teug lucht nemen en met een hoekduik richting de zeebodem om bijvoorbeeld een ​​mooie vis dichterbij te zien. Let op, bij het snorkelen is het belangrijk dat je redelijk goed kunt zwemmen vanwege de deining en je eigen veiligheid. Uiteraard hebben we ook zwemvesten voor de minder gevorderde zwemmers.

Tijdens een dag snorkelen leggen we je een aantal technieken uit zoals het ‘klaren’ van je masker en je snorkel en de zogeheten hoekduik. We leren je ook een paar gebaren om onder water te communiceren. Bijvoorbeeld wanneer we u een prachtige vis willen aanwijzen.

We bieden snorkeltrips aan op verschillende locaties, zoals Padang Bai (Blue Lagoon), Tulamben (USS Liberty wrak en koraaltuin), Amed en Nusa Penida (Mantapoint). Je kunt hetzelfde zien tijdens het snorkelen als tijdens het duiken. Prachtig gekleurde koraal- en rifvissen maar ook schildpadden, mantaroggen en zelfs walvishaaien. Deze zeer indrukwekkende zeedieren leven voornamelijk aan de oppervlakte en zijn niet verlegen en absoluut niet gevaarlijk. We snorkelen in 2 sessies van ongeveer 2 uur per sessie. Tijdens een dagtrip snorkelen bieden wij u aan:

– Een aantal handige snorkeltechnieken

– Een paar gebaren om onder water te communiceren

– Vervoer van het hotel naar de snorkellocatie en breng je na de dagtocht veilig terug naar je hotel

– Water en frisdrank gedurende de dag

– Een heerlijke lokale lunch

– MOOIE FOTO’S EN VIDEO’S DIE WE TIJDENS DE DAG MAKEN OM LATER AAN JE FAMILIE EN VRIENDEN TE TOONEN ALS LEUKE HERINNERING.

Bekijk hieronder ons aanbod aan snorkeltrips in Bali.

OmschrijvingDuurPrijs per persoon
Tulamben USS Liberty2 sessies van max 2 uur€ 49
Padang Bay Blue Lagoon2 sessies van max 2 uur€ 59
Nusa Penida Mantapoint2 sessies van max 2 uur€ 79
Nusa Penida Crystal Bay2 sessies van max 2 uur€ 79