Inclusief:

– Gratis camera om bij alle duiken te gebruiken
– Vervoer over land en zee van hotel naar locaties en terug
– Klaslokaal met airco
– Duikerslogboek
– Complete duikuitrusting
– Loodgordel en volle persluchtfles
– PADI duikinstructeur
– Lunch en frisdranken
– Verzekeringen

Tulamben is een van de beste en bekendste duiksites van Bali. Tulamben Bay ligt, evenals de rest van Bali, in het maritiem-biogeografisch rijkste gebied ter wereld. De hele noordoostkust van het eiland is rijk aan plankton, dat aangevoerd wordt door de stromingen die van de Stille naar de Indische Oceaan gaan. Tulamben heeft drie sites met elk een duidelijk onderscheiden natuurlijke omgeving. Daardoor biedt de plek een grote verscheidenheid aan adembenemende onderwater-ecosystemen.

Het strand bestaat uit zwarte vulkanische stenen ter grootte van een vuist, die tot zand worden op ondiepe plaatsen. Het zicht is redelijk beperkt (12 – 25 m) vanwege de combinatie van dit zwarte zand en de grote hoeveelheid plankton in het water. Maar daardoor worden de koralen en de rest van de onderwaterwereld contrastrijker en komen kleuren beter tot hun recht.

Tulamben is een heerlijke plek om te duiken en over de onderwaterwereld te leren. Je ziet hier vrij standaard zeeschildpadden, barracuda, giant bumbheads en rifhaaien naast natuurlijk de kleinere zeebewoners als clownsvis en doktersvis (ookwel Nemo en Dory voor de jeugdige onder ons 😉 ) Ook is de tuin voor Garden eels een lust voor het oog.

Mensen komen van over heel de wereld naar Tulamben voor macro fotografie en bij een vroege ochtendduik heb je zelfs kans op grote jongens als Mola-Mola (maanvissen), mantelroggen en walvishaaien.

Reistijd:           2 uur rijden vanaf Sanur.